G&I International

De werkzaamheden van Governance & Integrity beperken zich niet tot enkel Nederland. Sinds een geruim aantal jaren zijn wij ook werkzaam in de Oekraïne, België en de Caraïben. Met alle werk- en woonervaring die de verschillende G&I’ers onder hun riem hebben, zullen de werkzaamheden van G&I International zich in de komende jaren ook naar andere landen uitbreiden. Voor enkele grote Multinationals werken we al op projectbasis in landen als Rusland en Nieuw-Zeeland.

G&I Oekraïne

“Ieder mens heeft recht op een integere overheid.” Het recht op een integere overheid hoort een mensenrecht te zijn. Het is het echter niet. Het recht op een integere overheid is niet opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bovendien wordt de facto aan de meeste mensen ter wereld dit recht iedere dag opnieuw ontzegd. Voor G&I is dit de reden om onze kennis en kunde te zetten voor dit ‘recht op een integere overheid’, daar waar dit opzichtig ontbreekt.

Sinds 2007 is G&I werkzaam in Oekraïne, in het bijzonder in de in het westen van Oekraïne gelegen stad Lviv (het voormalige Lemberg). In dit project werkt G&I intensief samen met Lviv City Council (het gemeentebestuur), Lviv City Institute en de Ukrainian Catholic University (UCU). Sinds twee jaar wordt het project – ‘Lowering corruption and enhancing integrity of Lviv City Council’ – gesubsidieerd door Europeaid.

Werkwijze

G&I Ukraine, gevestigd in Lviv, werkt ‘van binnen uit’ aan het bestrijden van de corruptie en het versterken van integriteit van de gemeentelijke ambtelijke organisatie. Het is onze overtuiging dat het ontwikkelen en versterken van krachten en deskundigheid binnen de gemeentlijke organisatie, naast institutionele landelijke hervormingen, leidt tot vermindering van corruptie en verhoging van het niveau van integriteit.

Opleidingen en diensten

  • Moreel leerproces: morele oordeelsvorming voor leidinggevenden en medewerkers van Lviv City Council.
  • Handhavingspraktijk: action learning anti corruption: samen met teams/departementen opsporen van bronnen van corruptie en ontwikkelen van maatregelen die corruptie verminderen.
  • Integriteitsysteem: analyse en verbeteren van het integriteitsysteem van Lviv City Council.
  • Publieke meningsvorming: opzet en uitvoering van een onderwijsprogramma tezamen met UCU over advanced ethics and public governance.

G&I België/Belgique

In België richt Governance & Integrity zich op lokale overheden, de financiële sector, onderwijs en zorg:

  • In de financiële sector werken we intensief samen met Febelfin Academy. Het doel: duurzame organisatieontwikkeling rond integriteit een ingang laten vinden in de Belgische en internationale economie.
  • Reeds sinds 2007 is G&I werkzaam voor en in de stad Antwerpen, waar we verschillende instanties binnen het bestuur, de politie, de brandweer en het onderwijs hebben ondersteund en getraind.
  • Voor het Stedelijk Onderwijs Antwerpen werkten we aan het meerjarig project ‘De school als morele gemeenschap’. De volgende stap wordt het uitbouwen naar andere gemeenten. In dit traject werken we nauw samen met Art De Co.

In het domein van de zorg werkt G&I in België samen met het OCMW van Antwerpen en met CO3, een interdisciplinair project omtrent intra-familiaal geweld waaraan justitie, politie en hulpverlening zijn verbonden.

G&I Caraïben/Caribbean

Meer informatie volgt spoedig.

Contact

Secretariaat
tel: 088 7000400 (bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur)
mail: secretariaat@gi-nederland.com

Integriteitskwestie

Bij sprake van een dringende integriteitskwestie ondersteunen we u graag met direct advies. Download onze factsheet noodhulp en neem contact op met het secretariaat.